Een diepgaand 3-maandentraject om jouw authentieke stem te ontdekken en meer zelfvertrouwen te krijgen in het zingen.

“Lidewei leerde me luisteren naar mijn eigen stem, ze moedigde me aan en gaf me heel veel vertrouwen om door te zetten. Zingen is een intensieve sport, weet ik nu, en dus moet je trainen. Met een coach als Lidewei aan je zijde, is dat plezierig en voldoening-schenkend.”

Ben jij klaar om weer vertrouwen en plezier in het zingen te krijgen? Wil jij met meer zelfvertrouwen door het leven gaan? Wil je eindelijk echt tijd voor jezelf inplannen om jezelf beter te leren kennen, te gronden en dieper in je lijf te zakken? Bedenk eens hoeveel vrijer het zou voelen om jouw stem te openen en jouw authentieke stem te ontdekken? En daarmee ook een stukje van jezelf terug te vinden! Laten we samen op pad gaan.

Als zangcoach is het mijn passie om jou te helpen om met meer kracht en zelfvertrouwen te zingen. Niet door te pushen, maar door juist te ontspannen. We gaan alle mogelijkheden die jouw stem heeft ontdekken.

 

Wat als jij binnen een maand al kunt zeggen ‘wow ben ik dat?’ als je zingt? Als je eindelijk ontdekt en echt voelt hoe jouw stem werkelijk klinkt en daarin vrijheid en plezier kunt ervaren?

 

ZALIG, niet?

We gaan je stem openen en de vrijheid geven om te klinken. In de eerste plaats door diep in je lijf te zakken en vanuit ontspanning te gaan creëren in plaats van te pushen. Daarnaast krijg je van mij oefeningen, gaan we aan de slag met alle aspecten van zingen (denk aan ademhaling, articulatie, tessituur, opwarming,…) én gaan we jouw blokkades doorbreken.

Denk jij ‘ik kan niet zingen’ en hoorde jij zo vaak ‘zwijg maar al eens’ of ‘de kat klinkt nog beter’? Maar wil je je zo graag eindelijk goed voelen over je stem? Dan kan ik je helpen!

"Ik merk dat ik door de muziekschool als kind heel gefocust ben geworden op 'juist zingen', maar weinig klank produceer en druk zet op mijn stem/keel. Mijn kaken ontspannen tijdens het zingen is een heel nieuwe gewaarwording: ik heb minder controle over mijn stem en zing dus wel eens vaker vals of 'schuif wat uit' maar het voelt vooral bevrijdend en ik heb precies het gevoel 'dat mijn stem er meer doorkomt'."

Je hebt keuze uit 2 trajecten en de mogelijkheid om deze trajecten tegelijkertijd te volgen voor een diepgaandere transformatie.

Traject 1: Vind je stem – starterstraject
 
Wat krijg je?
 • 6 groepssessies via Zoom van 90 minuten (geen zorgen, je hoeft niet voor de hele groep te zingen)
 • Toegang tot de online cursus ‘Bevrijd je stem’
 • Toegang tot een whatsappgroep voor de duur van het traject
 • 2 online workshops voor extra inspiratie (ik verklap nog niet wie dit gaat geven 😉)
 • ​Toegang tot de livedag met alle deelnemers! Het wordt zoooo inspirerend!

Na dit traject

 • Ervaar je meer zelfvertrouwen
 • Sta je dichter bij jezelf
 • Ken je de tips en tricks om vrij en moeiteloos te zingen
 • Ervaar je weer plezier in het zingen
 • Weet je exact wat je stem aankan en hoe je ze moet gebruiken

Wat leer je?

 • Je authentieke stem vinden
 • Zelfvertrouwen opbouwen
 • Zangtechnieken om vrijer en juister te zingen
 • Je stem openen
 • Je stem op een juiste manier gebruiken
 • Verbinden met je lijf
 • Zingen zoals goed voelt voor jou
Traject 2: Vind je stem – Next level
 
Wat krijg je?
 • 6 groepssessies via Zoom van 90 minuten (geen zorgen, je hoeft niet voor de hele groep te zingen)
 • Toegang tot de online cursus ‘Bevrijd je stem’
 • Toegang tot een whatsappgroep voor de duur van het traject
 • 2 online workshops voor extra inspiratie (ik verklap nog niet wie dit gaat geven 😉)
 • Toegang tot de livedag met alle deelnemers! Het wordt zoooo inspirerend!
Na dit traject:
 • Heb je kennis over alles wat met de stem te maken heeft
 • Ken je jouw stem vanbinnen en vanbuiten
 • Blink je van zelfvertrouwen
 • Zing je vrij en moeiteloos
Wat leer je:
 • Alles over stemgebruik
 • Je stem openen d.m.v. stembevrijding
 • Je stem verdiepen d.m.v. stemtechniek
 • Verbinden met je lijf
 • Zingen zoals goed voelt voor jou
SPECIAL OFFER!!!
De 2 trajecten zijn combineerbaar!
Zo volg je in totaal 12 groepssessies (elke donderdag om 20u) en ervaar je een nog diepgaandere transformatie.
 
De investering per traject bedraagt € 333 .
De investering voor beide trajecten samen is slechts € 444 .
Traject 1: Vind je stem – starterstraject
 
Wat krijg je?
 • 6 groepssessies via Zoom van 90 minuten (geen zorgen, je hoeft niet voor de hele groep te zingen)
 • Toegang tot de online cursus ‘Bevrijd je stem’
 • Toegang tot een whatsappgroep voor de duur van het traject
 • 2 online workshops voor extra inspiratie (ik verklap nog niet wie dit gaat geven 😉)
 • ​Toegang tot de livedag met alle deelnemers! Het wordt zoooo inspirerend!

Na dit traject

 • Ervaar je meer zelfvertrouwen
 • Sta je dichter bij jezelf
 • Ken je de tips en tricks om vrij en moeiteloos te zingen
 • Ervaar je weer plezier in het zingen
 • Weet je exact wat je stem aankan en hoe je ze moet gebruiken

Wat leer je?

 • Je authentieke stem vinden
 • Zelfvertrouwen opbouwen
 • Zangtechnieken om vrijer en juister te zingen
 • Je stem openen
 • Je stem op een juiste manier gebruiken
 • Verbinden met je lijf
 • Zingen zoals goed voelt voor jou
Traject 2: Vind je stem – Next level
 
Wat krijg je?
 • 6 groepssessies via Zoom van 90 minuten (geen zorgen, je hoeft niet voor de hele groep te zingen)
 • Toegang tot de online cursus ‘Bevrijd je stem’
 • Toegang tot een whatsappgroep voor de duur van het traject
 • 2 online workshops voor extra inspiratie (ik verklap nog niet wie dit gaat geven 😉)
 • Toegang tot de livedag met alle deelnemers! Het wordt zoooo inspirerend!
Na dit traject:
 • Heb je kennis over alles wat met de stem te maken heeft
 • Ken je jouw stem vanbinnen en vanbuiten
 • Blink je van zelfvertrouwen
 • Zing je vrij en moeiteloos
Wat leer je:
 • Alles over stemgebruik
 • Je stem openen d.m.v. stembevrijding
 • Je stem verdiepen d.m.v. stemtechniek
 • Verbinden met je lijf
 • Zingen zoals goed voelt voor jou
SPECIAL OFFER!!!
De 2 trajecten zijn combineerbaar!
Zo volg je in totaal 12 groepssessies (elke donderdag om 20u) en ervaar je een nog diepgaandere transformatie.
 
De investering per traject bedraagt € 333(€ 222 als je op de wachtlijst staat!).
De investering voor beide trajecten samen is slechts € 444 .

“Al heel mijn leven ben ik ervan overtuigd dat ik niet kan zingen: ik kan geen toon houden, ik heb geen mooie stem en de hoge noten zing ik niet zuiver. Ik beschik niet over een zangtalent. En toch zou ik zo heel graag willen zingen. Dankzij de cursus van Lidewei durf ik nu de eerste voorzichtige stappen te zetten. Lidewei stimuleert dat iedereen kan (leren) zingen. En dat gaf mij vertrouwen om te starten. Het is een totaal andere manier van benadering om te (leren) zingen. Van inspanning naar ontspanning. Dank je wel Lidewei dat je mij over de drempel hebt geholpen”.

Hoe gaan we te werk?

 • Om de twee weken komen we samen voor een groepssessie. Daar begeleid ik je door oefeningen en werken we rond verschillende thema’s.
  Traject 1: donderdag 28 september, donderdag 12 oktober, donderdag 26 oktober, woensdag 8 november(!), donderdag 23 november, donderdag 7 december. Telkens om 20u
  Traject 2: donderdag 5 oktober, donderdag 19 oktober, donderdag 2 november, donderdag 16 november, donderdag 30 november, donderdag 14 december. Telkens om 20u.
 • Ik nodig je uit om in die weken ook zelf aan de slag te gaan met de online cursus ‘Bevrijd je stem’
  -> De groepslessen volgen dezelfde opbouw en gaan hier dieper op in
 • Je kan tussendoor vragen stellen en ervaringen uitwisselen in de Whatsapp groep. Ik volg dit ook persoonlijk op

Hoi, ik ben Lidewei.

 

Een creatieve duizendpoot die al vanaf haar 8ste creatief bezig is. Al van kinds af aan hou ik van zingen. Ik was echter een enorm verlegen en onzeker kind en durfde mijn stem niet te laten horen. Als ik al mee durfde zingen, klonk het vals en werd ik er nog onzekerder van. Ik was enorm jaloers op alle kinderen die wel straalden in het zingen. Het leek alsof het voor mij niet weggelegd was. Ik dacht vaak: ‘hoe kan het dat wat ik zo ontzettend graag doe, niet voor mij is? Waarom heb ik geen mooie stem?’

 

Op mijn 13de ging ik naar het kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. We kregen notenleer en zangles. Mijn stem ontwikkelde zich enorm traag en ik moest heel veel hobbels en onzekerheden overwinnen op te korte tijd. Ik kreeg te horen: ‘je hoort hier niet thuis als je niet durft te zingen.’ Het enige wat ik kon denken was: ‘help mij dan!’

 

Ik kreeg geen hulp. Op mijn 15de leerde ik mezelf harp en zang combineren. Ik heb een enorme passie voor Keltische muziek en nam Loreena McKennitt en Cecile Corbel als voorbeeld. Mijn zangleerkrachten wisten niet wat ze met mij moesten doen. Het was ‘zo goed als voor jou kan’.

 

Maar ik wou beter!

 

Toen leerde ik in 2016 (ik was toen al 22!) Rachel Ann Morgan kennen. Een harpiste en operazangeres. Ik volgde een masterclass harp en zang bij haar en zij benaderde mij op een compleet andere manier. Ze complimenteerde mijn stem en zei dat mijn stem veel mogelijkheden had.

 

Ik volgde 3 keer een intensieve harp en zangworkshop bij haar in het zuiden van Frankrijk. En meteen de eerste keer al bloeide mijn stem helemaal open. Door heel andere technieken toe te passen en met een positieve benadering, werd ik de zangeres die ik altijd al wou zijn.
Ondertussen geef ik zangles, zangcirkels en doe ik niets liever dan de harp combineren met zang. Mijn stem voelt zo vrij nu en ik krijg elk concert complimenten wat een mooie stem ik heb.


Dat gun ik jou ook!


Niet per se om professioneel zanger te worden, maar wel om meer vrijheid te ervaren en echt een goed gevoel te hebben elke keer als je zingt. Om te stralen tijdens het zingen!


Het zijn de technieken die ik bij Rachel Ann leerde, in combinatie met mijn eigen ervaringen die ik in dit traject gebruik.
Ik wil mijn verhaal delen omdat het bewijst dat iedereen kan leren zingen.


Zie ik je binnenkort?
Veel liefs, Lidewei

FAQ.

Ja, de groepslessen zijn via zoom. De modules en lessen van Bevrijd je stem staan in een online omgeving op The Huddle. Daarnaast heb je toegang tot de facebook community ‘Vind je stem community’.

Ja, de data voor de groepslessen zijn:

Traject 1: donderdag 28 september, donderdag 12 oktober, donderdag 26 oktober, woensdag 8 november(!), donderdag 23 november, donderdag 7 december. Telkens om 20u
Traject 2: donderdag 5 oktober, donderdag 19 oktober, donderdag 2 november, donderdag 16 november, donderdag 30 november, donderdag 14 december. Telkens om 20u.

Geen probleem, de sessies worden opgenomen zodat je deze kan herbekijken. Uiteraard is het extra leuk als je er live bij bent.

Natuurlijk, je kan je hier inschrijven voor ‘Bevrijd je stem’ zonder begeleiding.

Neen, ik wil in de eerste plaats dat iedereen zich comfortabel voelt om al dan niet te delen. Tijdens de oefeningen staat je micro uit dus hoor je alleen mij. Wil je wel iets voorzingen of laten horen, dan krijg je daar uiteraard ook de kans voor. Maar het is dus geen must.

Ik heb dit groepstraject gecreëerd omdat het toegankelijk is voor iedereen en je echt de steun voelt van de groep tijdens jouw proces. Het feit dat het online is doet niets af aan het proces dat je door zal maken. Het is diepgaand en vindt bij jou plaats, niet in het scherm.
Indien je toch liever een 1 op 1 les met mij volgt, is dat zeker mogelijk. Ik heb niet zoveel plek meer voor privélessen dus stuur me een mailtje om naar de mogelijkheden te vragen.

Lidewei Philips
KvK 66758076